Anoniem: 26-02-2014


Hoe weet/zie je wat mensen mankeren?


Beste,


Soms hoor ik aan een stem al wat iemand mankeert. Soms is een handdruk of het zien van een manier van lopen genoeg om te weten waar iemand last van heeft. Ik noem dat maskers. Maskers zijn een manier van praten, lopen of kijken die kenmerkend zijn voor een aandoening. Daar is niets paranormaal's aan.

Soms voel ik de pijn die mensen hebben. Meestal gebeurt dit spontaan, zonder dat ik daar bij nadenk.


Anoniem: 02-02-2014


Kan iedereen leren magnetiseren?


In Nederland is magnetiseren al 'weer' enige jaren een hot item. Mensen geven veel geld uit aan het leren magnetiseren en om gemagnetiseerd te worden.


De eerste woorden van m'n muziekleraar waren 'Oefening baart kunst. 35 jaar later hebben deze woorden voor mij pas echt inhoud gekregen. Net als bij het bespelen van een gitaar of een piano is oefening nodig om na verloop van tijd een stuk te kunnen spelen.


Hoe meer oefening hoe beter het stuk. Iedereen kan geluid krijgen uit een gitaar of een piano. Oefening is echter nodig om een compositie van Mozart of Bach te spelen. Een andere belangrijke factor om goed piano te kunnen spelen is de passie voor de muziek en het instrument waar op gespeeld wordt. Passie brengt gevoel met zich mee en het is de kunst om dat gevoel over te brengen op degene die er naar luisteren.


Zo is dat ook bij magnetiseren. Iedereen kan mensen of dieren tot op zekere hoogte helpen bij een genezings- proces. Echter de oefening en passie zorgen voor een goede magnetiseur.


Anita: 09-02-2014


Hallo Johan,


Ik ken je vanuit de praktijk. De manier waarop je mensen helpt is erg bijzonder. Mijn vraag is hoe ga je zelf met al die emoties om van de mensen die je helpt?  Ik bedoel, al die stress, verdriet en klachten moet je zelf toch ook weer kwijt raken op de een of andere manier?


Beste Anita,


Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk om al die verhalen los te laten. Op dagen dat dit wat minder lukt ga ik op in muziek. Dat is voor mij de perfecte manier om ‘los te laten’. De drang van binnen uit om mensen te helpen is daarbij zo groot dat ik iedere dag weer met plezier naar mijn werk gaat. De kick is het resultaat.